Mar 23, 2011

Adib si Drama King

Whoaa..harini dengan semalam bz menggila..tapi gagah2kan jugak update something kat blog..nak crita pasal adib la..perkembangan dia setelah usia 4 bulan ni..wah-wah, anak bujang sorang ni aku tengok dah makin drama king! Dengan atuknya kemain lagi manja…

eksyen dengan mama ye...takpe2!

Perkembangan adib sekarang:

1. Pandai dah main sorang2..tengok tu kesian dia..ye lah, sape nak melayan time aku kerja, atuknya pun kengkadang membz kat dapur..kiranya dah boleh berdikari la.dah jarang nangis2 kalo tinggal sorang2

ciannye main patung lantun sorang2..

2. Kuat mengendeng..ape je aku atau atuk dia makan, mulalah pandang sayu je..mintak suap! Kadang2 colek gak la sikit buat dia rasa mcm bubur ke, kuah ke, suka btol sampai tersengih-sengih

3. Dah pandai nangis kalau tak cukup dapat susu..nampak sangat cepat lapar macam emaknya ni..huhu

4. Kuat berbual..fuh, yang ni paling tak larat la nak layan..bersungguh2 dia mengagah kita..

5. Tak pandai meniarap lagi..kalau kita terlentangkan dia, mendengus-dengus dia kepenatan..tapi mengiring dah boleh dah..takpe kita take it slowly..perkembangan tiap baby tak sama

tak pandai lagi ni...asyik melepek je kepala kat bantal

6. Masih breastfeeding walaupun not exclusively..bukan aku tak berusaha tapi mood dia ada pasang surutnya..kadang2 dia nak, kadang2 dia tak nak langsung. Kita sebagai ibu takkan nak tengok anak kita menangis kalau taknak breastfeed..so, kena suap susu formula gak..(ibu2 yang breastfeed anak exclusively jangan kondem I ye..)

So far kesihatan adib ok je semenjak masuk spital haritu..Cuma nafas dia masih berbunyi disebabkan masalah windpipe dia too narrow..doktor dah check dan bukan asthma, so Alhamdulillah..tapi bulan 4 ni kena follow up appointment dengan pakar THT..Hope takde masalah lain..

Hish..crita pasal si bujang ni rasa nak balik rumah lak nak main dengan dia..(^_^)


4 comments:

Muhammad Adnan said...

bagus, b update photognya, syg update karangannya ya.. hehehe

Mrs. Adnan said...

mananya b update photog..balik2 gambo orang kawin je..bosan!!

Muhammad Adnan said...

alolololo... ada lahh jgn lah majuk.. hehehehe

mzhany said...

alahaiiii comey je main sorg2...xpe xpe dia baek...xnak nyusahkan org..dia main je sorg2...