Apr 25, 2011

Kalaulah aku robot, dah tentu aku update post banyak2..

Haha..ntah ape2 la tajuk...lama weh tak update blog ni, nasib baik tak bersawang..hampir 2 minggu tak update..bukannye takde idea, tapi malas bebenar..gambar2 pun tak brapa nak ambik sangat.

Esok nak pergi hospital untuk follow up kesihatan anak bujang ni..harap2nya takde apa2 yang membimbangkan sebab before this doc cakap kalau bunyi wheezing tu takde perubahan, nak kena operation..tapi so far, bunyi2an tu dah berkurangan..kengkadang je bunyi kalau cara tidur adib tak betul..

Some pic of adib while sleeping..budak2 kalau tidur comel kan?Hehe..


time umo 2weeks..rindunya dengan wajah masa umo nie


atas bouncer..


suke tido mulut gitu..cium kang!


time dah pandai tido mengiring..


puting mesti ada seblom tido


bantal peluk pun


terkini..baiknya dia


Dah besar dah anak mama nie..minum pun dah kuat..bagi 4oz setiap kali minum kadang2 tak cukup..now dah 5 bulan, berat dah 6.5kg..fuhh..alhamdulillah..

p/s: orang ada anak macamnila, asyik post cerita pasal anak je...wakakaka!!!


Apr 8, 2011

Akibat

Inilah akibat meninggalkan pejabat hampir 3hari. 3hari je tu. Korang bayangkan je la kalau seminggu?sebulan?
Hmmm..tu pun markah LNPT masih lagi tak setimpal dgn kerja yg aku buat okeh.. Nasib badan la cenggini..

Apr 4, 2011

Adib yang comel

video
Saya rindukan anak saya.
Sekarang ini saya sedang berkursus.lusa baru saya pulang ke rumah..
(Gila skema ayat..)

Sedapnye suara laki i...

morning semua!!!!


harini aku tak keje okeh..mogok!! haha..apemende mogok,harini nak bertolak ke KL untuk kursus lagi..AGAIN! Yes again...tu la, dulu, bila tak dapat gi kursus, ko sibuk2 nak gi kursus..sekarang dapat pegi, asik merungut lak pulak..bukan merungut, tension! asik kena gi kursus je..balik2 tempat yang sama..


aku kat kampung sebenarnya ni..ingat nak terus on the way ke KL, tapi nak jumpa Hubby punye pasal, sanggup aku buat dua tiga kali keje...macam ni la gamaknye kalau keluarga jarak jauh ni kan..redho ajelah..


dah lama kami berdua tak gi karaoke jamban..haha! tapi karaoke jamban sekarang dah maju, cantik, equipment pon canggih...sampaikan kitorang nak pilih lagu pun terkial-kial taktau nak picit butang ape..nampak sangat dah laaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaameeeeeeeeeeee benar tak gi karaoke..



yeah, gandingan suami-isteri yang mantop!!



korang tengokle settingnye..maju deh!


kesimpulannye..........BEST!! Hubby, nanti kita gi lagi ek..banyak lagi lagu yang tak sempat nyanyi ni..nasib baik aku tak bawak si bujang, kalau tak mesti dia geleng kepala tengok abah dengan mama dia..haha!!

oh ya...harga karaoke jamban masih RM1.00 satu lagu...sekian.

Apr 2, 2011

Alolo..


Anak bujang I muntah sambil tido ok..nasib baik perasan,kalo tak,ntahla..

Dah 3kali salin baju..now dia sambung tido semula..should I take him to doctor or what?

Adib,adib..risaula hati mama..

Ke mana hilangnya mood..

Sorry entry hari ini tanpa gambar..takde mood dowh.. Dah brapa hari tak update blog kan..sampaikan tak tahu nak crita ape padahal banyak je cerita yang nak disampaikan..as for today, nothing special walaupun harini hari Sabtu..just came back from Kak Ita's wedding..pastu singgah Midas Mart yang baru je opening harini..barang2 ok la, ade yang murah dan ada yang biasa je macam kat mana2 mart/hypermarket.. Sampai je rumah, anak bujang i tak keruan..mula merengek tak sudah-sudah..baring salah, dukung salah, bagi susu salah..mandikan lagi skali pun masih meragam lagi..nak kata demam takde tanda2 macam nak demam pun..pujuk2 lagi masih merengek..dah macam2 lagu atuknya dodoikan sampai aku pun feeling ngantuk sama..hehe! Ni takleh jadi ni,apekehal pulak kan anak bujang sorang ni...mak kata "gi amik susu sejuk dalam peti ais..cuaca panas ni"..nasib baik ade stok breastmilk dalam freezer, trus sumbat dalam mulut comel si bujang..Nyot,nyot,nyot..haus agaknya.. Suddenly, bluekkkkkkk..mak aih, muntah lak..selambak! after muntah trus hilang rengekkan manja yang dilalui hampir sejam tadi..baru aku tau, maybe anak aku ni perut dia masuk angin,ditambah lak dengan cuaca panas (rumah aku memang panas gilerr dowh..),pastu badan dia mesti letih sebab asyik travelling je dengan aku..huhu..ciannye anak comel i ni.. Now, he's fall asleep..dah letih berjuang untuk muntah agaknya tadi..mak dengan atuknya baru dapat rest..As for me, aku kurang tido minggu nie..huhu. Daaaa!! ~minggu depan kursus lagi..ape nak jadi dengan aku nie..sabau je la~