Mar 20, 2011

Muffin Cheese Hentam Sajalah..(^_^)

wooohooo...dah lama aku menghentikan xtvt hangat macam ni..xtvt fevret aku ni, ape lagi BAKING SESSION..semalam pergi Jusco dok cari bahan nak buat cheese cake tp apemendelah, banyak bahan takde..hasilnya aku ke Giant jugak harini..

So bermulalah xtvt bakar-membakar jam 4.00 ptg tadi..tapi rasa nak buat muffin lak sebab senang sket kot nak ngap..takyah potong2..mula2 sediakan bahan ye puan2..untuk membuat muffin "Hentam Sajalah" ini, sediakan bahan2 yang bermutu tinggi sebab kesedapannya gerenti terjamin walaupun hasilnya tak cantik..hehe!



-tepung cap sauh
-gula kastor
-telur gred A (takde dlm gambo - sape tak kenal telur tu camne,pendek umoooo)
-buttercup butter
-philadelphia cheese cream
-esen vanilla star brand
-baking powder royal
-hershey chocolate chips

cara2 nak buat??google sendiri la, hentam saje sebab cara2 nak buat muffin semua sama la..haha!!campak2 gitu-gini dah siap adunan, masukkan dalam baking tray pastu kita Bakooo jee (bak kata usop Hantu Kak Limah Balik Rumah)...

Hasilnya??
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v




gebu lagi menggiurkan..nyummmm!!





wallah!!! hitam itu rangup dan sedap..:)



See..dah aku kata rupanya tak sesedap rasanya..tapi percayalah, memang SETAPPPPP!! persetankan warnanya yang tak sekata tapi isinya gebu, lembut, dengan lemak2 cheese, rasa coklat hershey yang mahal..perghh...

Alhamdullillah...dah 4 ketul aku makan..tak larat weh..sape nak tolong habiskan nie..

2 comments:

mzhany said...

rupe tak menmggambarkan rasa...fuhhh terliur weh...

Mrs. Adnan said...

hany,silalah buat kalo rajin..campak2 je, tak perlu mixer bagai..hehe!