Jun 1, 2011

New hair cut - macho!



Budak kecik ni telah dibotakkan..hehe..actually bukanle botak sangat, just trim out je rambut dia. Rambut bergulung-gulung cam pempuan, pastu kat bahagian belakang pula masih tak tumbuh-tumbuh, tu yang trim tu..so now dah nampak makin macho + lagi cheeky..


So now, my baby turns 6 months old.. Patutnya time ni baru bagi solid food kat dia, tapi tau je la baby boy kuat makan, time 5 bulan aku dah bagi dah..haha! mesti mommy-mommy yang baca post ni marah kan bagi anak solid food awal sangat..aku rasa ok la kot, lagi pun bukan bagi bubur nasi pun, just bagi biskut farley rusk tu dengan buah-buahan..so far, penghadaman dia baik je, takde masalah yang serius.

Teringin gak nak buat resepi bubur-bubur nasi yang sesuai untuk baby tapi mak aku prefer bagi buah-buahan macam mangga, pisang, pear dan buah-buahan lain yang lembut..aritu aku try buah naga merah tu bagi, pergh...poo-poo dia warna merah!! seriau lak tengok..takleh bagi la buah naga tu banyak-banyak. Seram!

Buah apa lagi ek yang elok untuk baby? Ada kata avocado, tapi aku sendiri pun tak lalu dengan avocado tu..rasa macam mentega je..or, should i try bubur nasi dah? bubuh ape yang sedap ek? nyum-nyum...(tetiba aku lak yang terliur, apekehalnye yob!)

Patut crite bab new hair cut je, dah melalut bab makanan lak..ok, babai!

1 comment:

Rai said...

biasa bagi oats..kalau rasa cam kasar sangat blender dulu.. bubur nasi kosong pun ok..tak payah letak garam..anak2 saya pun suka.. bila da ok2 baru tambah puri sayuran..