Aug 25, 2011

Kesian dia..


Beg yang dihadiahkan oleh abang aku masa dia ke London..Brand Clarks kalau tak silap aku..leather pun tak tahan lama kan? Menggelupas abis kulit dia..actually hati ni teringin sangat nak rembat satu beg baru tapi at the same time, rasa kedekut pun ade mengenangkan banyak lagi benda2 penting yang perlu menggunakan duit..


Kalau beli yang ni....aci tak??
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v



haha..tak hagak-hagak..nak Coach jugak.. aku tengok semua orang skang galoks membeli brand nie..murah bebenor ke? Gulps..boleh la tahan kalau nak merasa branded item..nak rembat Gucci ke, LV ke, macam hampeh la pulak, padahal ko bukan anak orang berada pun..setakat keje gomen kan..haha! Orang kata nak membeli handbeg ni ikutla perwatakan dan kemampuan diri..jangan orang nak beli designer handbag, ko pun nak walaupun Petaling Street mali.. Beg takmo kalah, padahal dalam wallet tak sampai seploh hengget kan? Sama kes jugak dengan enset ribu-riban, tapi apedekes, pakai topup??topup pun 30hengget sebulan?? Ini pengamatan aku la sebab ada yang aku kenal spesies macam ni..

Kalau hubby aku baca nie, die perkenan tak kalau aku beli ni? bukan untuk raya la, ni nak tunggu duit kutu mali..hehe.. B, boleh tak ni? rm800 kot..hahahaha! baik bayo payment kete aku bulan2...

Oklah, tak salah kan menyimpan angan2? Korang doakanlah agar aku terbukak hati nak beli hendbeg memahal camni..okla, babai!

6 comments:

Muhammad Adnan said...

tak salah simpan angan2.. mcm b gak angan2 nak beli body baru Nikon D700 ada bran ker? haha, takper ada rezeki lebih nnt beli lah.. b tak halang pun.. :)

Mrs. Adnan said...

thanks b..hehe! topup half bole tak? haha, ngade2 je..beli hendpon pun tertangguh2 sampai skarang..

Cik Puan Bunga said...

Ya Allah Ya Tuhanku kabulkanlah permintaan Zila! :D

Tak salah berangan. Saya pun start dari berangan. Ngehngeh. Alhamdulillah bila dah ada duit, rembat seketul! Kuikui!

Mrs. Adnan said...

CPB@Yati..thanks!
Duit tu ade tapi kengkadang kedekut lak rasa nak beli beg mahal2..haha!

mzhany said...

weh, sama la cam aku...setiap kalia ku keluarkn purse ker, HP ker mesti ada gelupasan yg keluar sama. ahaha sedih siot. camne nih, aku rs sethn aku pakai je, pastu menggelupa. tapi mmg la kan sbb beg aku beg murah weh.

Mrs. Adnan said...

hani, beg yg abang aku bagi tu walaupun London mari, tapi aku rasa murah jugak kot..haha! Aku dah reject dah beli beg ala2 leather ni, skang kalau nak beli carik yg jenis PVC atau kain je..konfem tak menggelupas!