Jan 7, 2010

Workload

Hmm..harini sepatutnya aku ke Pontian untuk program ADC (Anugerah Desa Cemerlang) Peringkat Negeri Johor..as usual, kalau dah time2 macam ni, mananye den nak dapat pegi..kerja masih lagi bertimbun-timbun belum disiapkan, laporan itu ini semuanya nak ASAP..aku bagi asap kebakaran baru tau..

ADC was our main program every year..Yup, untuk memberi pengiktirafan kepada kampung-kampung yang sangat menyerlah dari segi lanskapnya, organisasinya, kebersihannya, penduduknya..Pendek kata, untuk kampung yang benar-benar berjaya la. For kampung yang berjaya, tahniah diucapkan. I suppose to go for 'tunjuk muka' sebab ni main program, kang orang bising why pegawai tak pergi..Tapi sorry la bos, tuntutan kerja..bos pun cakap kerja yang UTAMA mesti diutamakan..And i go for my priority..Apelagi, sign baucar..:(

Dah tengahari tapi masih tak rasa nak makan..Kang dah petang sket barula terhegeh-hegeh lapar. Tadi lepas kuar duit kat Tabung Haji, terus gi makan kat 'Warung Batu' (orang JB area wisma persekutuan & office2 dekat sini tau la tempat ni...). I wonder why, apesal la makanan kat JB ni mahal ya Rabbi..Aku rasa kalau 10 tahun lagi aku kat sini, maunya dah berjuta-juta RM aku abiskan untuk makan aje..Nak harapkan beli barang, rasa aku bole dibilang dengan jari je.

Dah-dah, wat kerja la..kang tak sempat, takde siapa nak tolong..Daa!

2 comments:

Vivi Noryati Ahmad said...

hehehehe...kat KL ni pung makan mahal jugak. duit v habis melabur kat kedai makan makcik2 di area KL and Selangor.:(
oh ya, gambar kawen nyer mana? teringin nak nengok nih

Mrs. Adnan said...

gambar kawin lom siap lg..tungggguu!!