Feb 8, 2010

Dating @ Genting

Last weekend aku, hubby and family went to Genting Highland..Lama gila tak pergi..Rasanya hampir 12tahun (masa tu Corkscrew baru launching..aku naik dengan makcik aku berdua je..)..Banyak perbezaan dulu dan sekarang..Dulu kitorang pergi kejap je balik hari, last week kitorang bermalam kat First World Hotel..1 malam cukupla, watpe lama-lama.. Dah tua-tua ni takdela teruja sangat nak main semua permainan yang ada dalam tu..yelah, kita pergi dengan mak, for sure bawak mak ke hulu hilir, takkan nak biar dia duk sensorang tunggu anak menantu main kan..Antara tempat yang kitorang sempat pergi, 1st day after check-in, kitorang masuk Ripleys Believe It or Not..Takdela best sangat kot sebab under renovation.Takde orang masuk lak tu, family kitorang je masuk..maybe sebab semua pengunjung tak perasan tempat tu masih boleh dikunjungi walaupun under renovation.
Mak excited nak pegang dua-dua ekor burung tu..si Nuri tu ganaz giler.. (gambar masa dalam Theme Park)

1st day just sempat pusing-pusing dalam kawasan hotel dengan shopping mall je..Takde rasa nak membeli sangat pun, singgah pun kedai Choco World sebab mata dah tak tahan nak membeli coklat Fidani yang super duper sedap...(Mak aku yang bayar..anak menantu senyum je..hehe!). Round-round lagi, jenguk sana sini tengok gelagat pengunjung kat Genting ni..

After maghrib, we all turun semula ke lobby..Ingat nak makan kat cafe lobby je tapi tengok choice of food tak menarik, jalan-jalan carik makan kat Market Food Stall..bolelah..Pekena nasi (perut melayu, mesti nak makan nasi..) dengan teh tarik waktu sejuk-sejuk ni, best aje.. Next jalan-jalan lagi, plan nak masuk Snow World..Mula-mula mak dengan abang tak mau masuk, last-last masuk jugak..Mak pun over-excited main snow..Kitorang anak beranak main snow war lagi..best gile..Sejuk tu tahap biasa je, tapi hidung dah perit-perit tahan kebas, pening gak kepala otak menghirup udara sejuk..Syukur betul dilahirkan kat Malaysia yang beriklim khatulistiwa..Takde 4 musim pun takpe weh...tak rela betul nak duduk dalam musim Winter..huhu..
Feeling duk kat Switzerland main salji.. (gambar dalam Snow World)

Esoknya, konon abang kata sesudah subuh get ready, nak masuk theme park..alih-alih kul 8 pagi masih berselubung dengan selimut..Aku dengan hubby punyela gigih bangun siap-siap nak pegi theme park, last-last pukul 9 pagi barula semua get ready turun bawah..

Orang punyela ramai berpusu-pusu masuk kat dalam theme park walaupun kabus masih lagi tebal menggila..Sejuk mengalahkan masuk Snow World semalam..Tapi nak tunggu lagi pun buat ape, pukul 12.00tgh nak check-out dah, so kitorang masuk gak..Tak banyak tempat yang kitorang main, paling mencabar pun main Spinner je..tempat-tempat lain punyela orang beratur panjang..tak kuasa den nak menunggu..Last ride kitorang main bot kayuh je..next time la pegi, pastu main semua permainan yang mencabar..Sebab kesian kat mak, takkan la asyik nak menunggu kitorang je..

Walau ape-apepun thanks for all my family...Thanks for abang for paying the 2day 1 night stay at 1st World Hotel, thanks to adik coz menyediakan kereta ke sana, thanks to my mom for paying all meals (except KFC-thats my treat!), thanks to my beloved hubby for being our photographer and for myself, thanks sebab dapat jugak aku bercuti..hehe! Sorry bos, aku terpaksa bohong, kalau tak, mana bisa ku boleh bercuti sebegini...:p

4 comments:

khad said...

besnyer...da lamer aku x g jln2..hua!

- SueN - MrS AzharI - MaMa AfnI - said...

waaa....sronok nyer g genting....huhuhu...aku pun dh lama x holiday....

Mrs. Nurulazmi said...

Wah!bez nya!:)

Taufik Shukri said...

aku nak pergi sarawak coming soon...
sediakan duet banyak2...